Island Property With 2 Outdoor Firepits And Infinity Pool

island home outdoor firepits infinity pool living thumb Island Property With 2 Outdoor Firepits And Infinity Pool home design

island home outdoor firepits infinity pool entry thumb Island Property With 2 Outdoor Firepits And Infinity Pool home design

island home outdoor firepits infinity pool site thumb Island Property With 2 Outdoor Firepits And Infinity Pool home design

island home outdoor firepits infinity pool dock thumb Island Property With 2 Outdoor Firepits And Infinity Pool home design

island home outdoor firepits infinity pool dock firepit thumb Island Property With 2 Outdoor Firepits And Infinity Pool home design

island home outdoor firepits infinity pool deck firepit thumb Island Property With 2 Outdoor Firepits And Infinity Pool home design

island home outdoor firepits infinity pool pool thumb Island Property With 2 Outdoor Firepits And Infinity Pool home design

island home outdoor firepits infinity pool bath thumb Island Property With 2 Outdoor Firepits And Infinity Pool home design

island home outdoor firepits infinity pool social thumb Island Property With 2 Outdoor Firepits And Infinity Pool home design

island home outdoor firepits infinity pool exterior thumb Island Property With 2 Outdoor Firepits And Infinity Pool home design

island home outdoor firepits infinity pool floorplan thumb Island Property With 2 Outdoor Firepits And Infinity Pool home design

z j Island Property With 2 Outdoor Firepits And Infinity Pool home design

Photography by means of Ake E:son Lindman and John Robert Nilsson

John Robert Nilsson Arkitektkontor

The entry to the residence is centred on a simple rectangle with Master Suite on one aspect and a guest suite backing the coat closet, powder area and laundry facility on the other. Straight beforehand is the social region and hidden in the back of the kitchen is a second guest suite.

The option of making a residence in a colourless geometric shape out of concrete and glass became a premeditated choice to develop an ambitious contradiction to the encircling panorama. The timber stand tall and proud and their verticality is in direct evaluation to the low profile of the home as is the amazing sun shades of inexperienced and blue in the surrounding vistas.

The belongings appears out in the direction of the sunsets and is made with an open social floor program that takes advantage of the western perspectives. Even the 3 bedrooms placed on opposite facets of the residence have walls of glazings with appropriate bay vistas.

The geothermal heat pump additionally heats the home?;s floors and hot water device. Other sustainable and technological structures are a desalination unit that extracts tap water from the ocean, a district cooling that pumps ?Freed from price? Aircon into the house, a wise manage and tracking solution that makes use of a web primarily based interface and is controlled via both the internet or a cellular handset.

The infinity facet to the pool blends with the uninterrupted ocean vistas. The pool is heated by way of a geothermal warmness pump.

There is likewise a larger fireplace pit up on the deck next to the pool. Here, the exact equal situation can take location with friends stopping via in their motors and in all likelihood going for a swim inside the pool. This larger, cozier fire pit is sunken, upholstered and sheltered from any ocean breezes.

Down at the dock is a raised firepit overall with bench for enjoying a water stage environment of the bay. Here, neighbours can give up with the aid of of their boats and revel in an night of conversation and perhaps a quick ocean swim despite the fact that staying warm with the aid of the fire.

Although the home sits better atop a rock bluff, there may be get admission to to a non-public dock through way of a huge wooden ramp that alternates between systems and moves..

Only the access facade is non-public with the alternative three sides clad in big expanses of structural glazings to make the maximum of the commanding views. The insulative glass is made with an outer layer of Optiwhite glass for a reduction of sun discolouration and an inner layer of thermal deal with glass. The backside of the glass body is absolutely recessed and hidden the various limestone slabs making an invisible boundary in among the indoor and out of doors zones. To ensure rain and snow melt are saved at bay there’s a hidden moat produced with a stainless steel channel and a limestone cowl.

The access facade to Villa Overby gives a non-public wall that has been plastered after which finished in a matte black shade allowing the residence to meld into the shadows with most effective the glint of the glass inside the entry door producing a focal point. The entry door is a pivoting ceiling high structure created with a thin lattice of black stained oak.

Situated in Varmdo, Sweden Villa Overby is most effective 250sqm in size however John Robert Nilsson Arkitektkontor managed to layout and fashion it to without a doubt sense huge and spacious. Perched on a natural plateau inside the rocky headland, the house sits on a Gotland limestone concrete foundation created to act as a massive plinth with walkways below the roofs overhang on 3 sides and a big terrace with sunken pool and firepit going through out towards the bay. The very identical limestone protected basis keeps into the belongings because the floors finish generating a visible continuum from the out of doors to indoor zones.

__Posted on
March 23, 2020
__Categories
Home Design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *