Property Eccleston By Nico Van Der Meulen Architects

house eccleston nico van der meulen architects Property Eccleston By Nico Van Der Meulen Architects dream home building

house eccleston nico van der meulen architects Property Eccleston By Nico Van Der Meulen Architects dream home building

house eccleston nico van der meulen architects Property Eccleston By Nico Van Der Meulen Architects dream home building

house eccleston nico van der meulen architects Property Eccleston By Nico Van Der Meulen Architects dream home building

house eccleston nico van der meulen architects Property Eccleston By Nico Van Der Meulen Architects dream home building

house eccleston nico van der meulen architects Property Eccleston By Nico Van Der Meulen Architects dream home building

house eccleston nico van der meulen architects Property Eccleston By Nico Van Der Meulen Architects dream home building

Photography by means of Barry Goldman and David Ross.

Square Life style Necessities opted for furniture by luxury brands Molteni & C, Horm, Fantoni, Fontana Arte, Tom Dixon and Foscarini.

The team from M Square Life-style Design echoed the exterior wall colours of rusted steel internally by employing orange and purple, designing a false wall in the lounge to contain the fireplace and recessed illuminated niches.

The Interior

A large oak tree was protected throughout the constructing operations and is a feature in both the kitchen and the primary bathroom.

The loved ones space, breakfast area and kitchen are enclosed with frameless glass folding doors, producing it possible to completely open to the lanai, pool and outside bar.

The front door is a frameless glass pivot door that leads into a double volume entrance hall and formal lounge with views across the lounge and pool into the garden beyond. A bridge suspended by steel cables and connected to two lattice trusses in the roof space spans across this space.

The lift shaft forms a strong vertical element finished in rust behind the water function, all of this is framed by a cantilevered concrete beam. The staircase behind the koi pond is a double glass construction total with lights among the two layers of glass.

A huge reflective koi pond flows over a retaining wall subsequent to the drive way, with an illuminated glass staircase behind a two storey curtain wall in the background.

The client’s fondness of mid 20th century modernism inspired the all round design of this open plan glass and concrete home, which also features a music space for the family members to play musical instruments, and a dance studio for the youngsters. Due to the slope of the stand a large basement was made on the reduce side of the property, creating a terraced effect on the stand.

Luxurious 15,069 sq ft private residence made by Nico van der Meulen Architects situated in Bryanston, Johannesburg, South Africa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *